1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Αγαπητοί γονείς,
Υπενθυμίζουμε και τονίζουμε, ότι η είσοδος γονέων στο σχολείο δεν επιτρέπεται παρά μόνο για τις προγραμματισμένες ενημερώσεις από τις Δασκάλες/τους Δασκάλους των τάξεων. Αν για οποιοδήποτε έκτακτη ανάγκη πρέπει κάποιος ή κάποια να επισκεφθεί το σχολείο, οφείλει να επικοινωνήσει πρώτα τηλεφωνικά.
  Επί του παρόντος δεν έχουμε στο σχολείο μας επιβεβαιωμένο κρούσμα και ευχόμαστε να μην έχουμε (εξαρτάται και από εμάς) παρά μόνο κάποιες συνηθισμένες αδιαθεσίες της εποχής, όπως συνάχι συνοδευόμενο με πονόκοιλους, πονοκεφάλους και πυρετό. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ καλείται ο γονέας να παραλάβει το παιδί στο σπίτι για περαιτέρω εξετάσεις, αν χρειαστούν, επικοινωνώντας με τον/την παιδίατρο. 
Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας παραθέτουμε τις ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ: 


 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

 1. Διαχείριση παιδιού που εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19:
α) Εάν ένας μαθητής εμφανίσει έστω και ήπια συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.
β)Εάν ένας μαθητής εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 όταν είναι στο σχολείο, γίνονται τα παρακάτω:
  •  Επικοινωνία με την οικογένεια για παραλαβή του παιδιού.
  • Απομόνωση του παιδιού σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας.
  • Εφαρμογή υγιεινής χεριών και αναπνευστικής υγιεινής από το παιδί και το/τα άτομο/α που το φροντίζουν.
  •  Χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας από το προσωπικό (μάσκα, γάντια, και –σε περίπτωση κινδύνου εκτίναξης βιολογικών υγρών ή αναπνευστικών εκκρίσεων– ποδιά αδιάβροχη και οφθαλμική προστασία με γυαλιά ή ασπίδα προσώπου).
  • Επιμελής καθαρισμός του χώρου και εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες μετά την αναχώρηση του παιδιού με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.
  • Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων και εφόσον, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, το παιδί χαρακτηριστεί ως ύποπτο για λοίμωξη COVID-19 χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διάγνωση (βλ. Παράρτημα), θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ.
  • Εν αναμονή του αποτελέσματος, το παιδί παραμένει σε απομόνωση κατ’ οίκον (εφόσον κρίνεται από τον ιατρό ότι η κατάστασή του δεν απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο), σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ενώ το σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του. 
Πρωτόκολλο Αναστολής Λειτουργίας Σχολείων–Αρχές Διαχείρισης Περιστατικών Covid-19–Νέα Ενημέρωση (18/09/2020)
Οι οδηγίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου