1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Λειτουργία ΕΔΕΑΥ

 


Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε πως  και τη φετινή σχολική χρονιά (2020- 2021), στο σχολείο μας συγκροτήθηκε Επιτροπή Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ), η οποία απαρτίζεται από Κοινωνική Λειτουργό και Ψυχολόγο.

Η ΕΔΕΑΥ (ιδρυθείσα με βάση το άρθρο 39 παρ. 4 του Ν. 4115/2013) αποτελεί ένα νέο καινοτόμο θεσμό με σκοπό τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών/μαθητριών σε κάθε σχολική μονάδα γενικής εκπαίδευσης. Συγκροτείται από τον/την διευθυντή/τρια του σχολείου, τον/την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό. Στις συνεδριάσεις της ΕΔΕΑΥ μπορεί να καλείται και ο/η υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός του τμήματος στο οποίο φοιτά ο/η μαθητής/τρια που έχει ανάγκη υποστήριξης. Όλες οι αποφάσεις ή τυχόν παρεμβάσεις για τον/την εκάστοτε μαθητή/τρια λαμβάνονται διεπιστημονικά.
Οι ενέργειες και εισηγήσεις της ΕΔΕΑΥ έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό. Αποσκοπούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών με εκπαιδευτικές ανάγκες και στη βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους. Η διαγνωστική αξιολόγηση περιλαμβάνει: 
(α) τη συγκέντρωση των αναγκαίων πληροφοριών από το κοινωνικό/οικογενειακό περιβάλλον, 
(β) τη χορήγηση δοκιμασιών για τον εντοπισμό των εκπαιδευτικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών του/της μαθητή/τριας, συμπεριλαμβανομένης της παρατήρησης στην τάξη και της καταγραφής παρατηρήσεων από τον/την υπεύθυνο/η της τάξης εκπαιδευτικό, και 
(γ) την παρακολούθηση της πορείας του/της μαθητή/τριας με συναντήσεις συνεργασίας με τους γονείς και το εμπλεκόμενο προσωπικό.
Είναι αυτονόητο ότι για οποιοδήποτε ζήτημα ενημερωθεί η ΕΔΕΑΥ, είτε υγείας είτε οικογενειακό, ισχύει το απόρρητο, που διασφαλίζεται από τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων.

Θα βρίσκονται κάθε Τετάρτη από 08.15 έως 13.15 στο σχολείο μας, προκειμένου να παρέχουν συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. 

Για προγραμματισμένο ραντεβού να απευθύνεστε στη Διεύθυνση του σχολείου.

Η  Διεπιστημονική Ομάδα της ΕΔΕΑΥ:

1. Εκπαιδευτικός Τμήματος Ένταξης: Μπαχτσιαβάνου Κωνσταντίνα

2. Κοινωνική Λειτουργός: Καλλιανίδου Ελένη

3. Ψυχολόγος: Δέλλιου Μαρίνα

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα σάς απασχολεί σχετικά με τη φοίτηση, την πρόοδο ή/και τη συμπεριφορά των παιδιών μας.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου