1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ενημέρωση για την επαναλειτουργία του σχολείου μας


Αγαπητοί γονείς

Βάσει της 63417/26-5-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας καθορίζονται οι λεπτομέρειες της επανέναρξης των μαθημάτων στα Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας.
Σε σημερινή συνεδρίαση (28/5/2020), ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο αυστηρά στο διάστημα 08:00 π.μ – 8:15 π.μ. Παραλαμβάνονται στην εξωτερική πόρτα του σχολείου και πηγαίνουν αμέσως μέσα στην τάξη τους. Εκεί ο εκπαιδευτικός που έχει την 1η ώρα μάθημα τους τοποθετεί σε συγκεκριμένο θρανίο. Προφανώς οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί βάσει των οδηγιών με τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου. Για το λόγο αυτό και λόγω μικρής εμβαδικής επιφάνειας των αιθουσών, το σχολείο μας θα λειτουργήσει με υποτμήματα σε όλες τις τάξεις ως εξής :
1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (1/6/2020 – 5/6/2020)
1ο τμήμα : Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή
2ο τμήμα : Τρίτη – Πέμπτη

2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ( 8/6/2020 – 12/6/2020)  
Θα αντιστραφούν οι μέρες προέλευσης.
Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο, οι Δάσκαλοι/Δασκάλες των τάξεων θα σας κοινοποιήσουν στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο τα ονόματα των μαθητών/μαθητριών που συμμετέχουν στα υποτμήματα. Για διευκόλυνση των γονέων, τα αδέλφια θα έρχονται τις ίδιες ημέρες. 
2. Δεν θα γίνονται οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις των μαθητών/μαθητριών και η πρωινή προσευχή θα γίνεται μέσα στις τάξεις. 
3. Σε περίπτωση που κάποιος γονέας επιθυμεί να δηλώσει αδυναμία προσέλευσης του παιδιού του στο σχολείο για λόγους ιδιαίτερης προφύλαξης, μπορεί να το κάνει με απλή υπεύθυνη δήλωση στο Διευθυντή του σχολείου.
Την υπεύθυνη Δήλωση να την προσκομίσετε μέχρι τη Δευτέρα 1-6-2020, στην οποία θα αναφέρεται η περίπτωση που συντρέχει:
«το τέκνο μου ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19» ή «έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί». 
4. Τα διαλείμματα θα γίνονται ανά τρεις τάξεις.
5. Όλοι οι κανόνες υγιεινής θα τηρηθούν στο ακέραιο:
α. Χρήση αντισηπτικών (θα υπάρχουν σε όλες τις αίθουσες)
β. Πλύσιμο των χεριών τακτικό
γ. Αερισμός χώρων
δ. Καθαρισμός τακτικός χώρων-επιφανειών που έρχονται οι μαθητές/μαθήτριες και το προσωπικό σε επαφή
ε. Χώρος έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε κάποιο παιδί.
6. Τονίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνον για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης όπως και των τμημάτων ένταξης. Για τους υπόλοιπους μαθητές και εκπαιδευτικούς η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.
7. Το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα που είχαν οι μαθητές/μαθήτριες παραμένει το ίδιο.
8. Η είσοδος των γονέων δεν επιτρέπεται στο σχολείο. Η επικοινωνία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του σχολείου μπορεί να γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 
Δευτέρα 8/6/2020, αργία λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος.
Όπως αναφέρουμε και σε προηγούμενο μήνυμά μας, παρακαλούμε θερμά να παρακολουθείτε τακτικά τόσο το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο όσο και το ιστολόγιο του σχολείου μας.

Εκ μέρους του συλλόγου Διδασκόντων
Ο
Διευθυντής
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου