1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Οδηγίες ΕΟΔΥ για την ασφαλή επαναλειτουργία του σχολείου


Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε για τους κανόνες που θα πρέπει να εφαρμόζονται από τη Δευτέρα 1/6/2020, οι οποίοι είναι σύμφωνοι με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και αφορούν την ασφάλεια όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο.

  1. Τόσο κατά την πρωινή άφιξη όσο και κατά την αποχώρηση των μαθητών/μαθητριών, οι συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνωστίζονται στην εξωτερική καγκελόπορτα του σχολείου.
  2. Οι μαθητές/μαθήτριες το πρωί (8:00-8:15), θα εισέρχονται στο σχολείο τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. Η καθιερωμένη συγκέντρωση για προσευχή δεν θα γίνεται στο προαύλιο αλλά μέσα στις αίθουσες. Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και με απόσταση 1,5 μ. από παιδί σε παιδί.
  3. Μόλις χτυπά το κουδούνι για διάλειμμα, θα βάζουν τα πράγματά τους κάτω από το θρανίο. Η επιφάνεια του θρανίου πρέπει να είναι άδεια, ώστε να απολυμαίνεται με ευκολία από την καθαρίστρια. Οι μαθητές ανεβαίνουν και κατεβαίνουν τη σκάλα ένας ένας και σε απόσταση. Ποτέ δεν κρατιούνται χέρι-χέρι με τους συμμαθητές τους. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα κινούνται στον συγκεκριμένο χώρο στο προαύλιο που έχει οριστεί για κάθε τάξη τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας (1,5 μέτρο) χωρίς να παίζουν ομαδικά παιχνίδια.
  4.  Στην τσάντα τους θα πρέπει να έχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα (μολύβια, γόμα, ξύστρα, ξυλομπογιές κ.λ.π.), τα οποία δε θα πρέπει να ανταλλάσσουν μεταξύ τους.
  5. Να έχουν το ατομικό τους κολατσιό και το δικό τους μπουκάλι με νερό. Απαγορεύεται να πίνουν νερό απευθείας από τις βρύσες του σχολείου. Δεν επιτρέπεται να μοιράζονται το φαγητό τους με τους συμμαθητές τους.
  6. Τα παράθυρα των τάξεων θα είναι πάντα ανοιχτά για τον καλό αερισμό των αιθουσών.
  7. Κατά την ώρα του μαθήματος δεν θα ανταλλάσσονται ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μαρκαδόροι, εκτυπωμένα φύλλα εργασίας, τετράδια ή βιβλία. Η διόρθωση των εργασιών θα γίνεται από τον ίδιο τον μαθητή από τον πίνακα.
  8. Δεν δίνουμε στους μαθητές μας αθλητικό υλικό (μπάλες, σχοινάκια) και δεν επιτρέπεται να φέρνουν κάποιο παιχνίδι από το σπίτι τους.

Σύλλογος Διδασκόντων 4ου Δημοτικού Σχολείου 




Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) του Υπουργείου Υγείας, ενημερώνει εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό, μαθητές και γονείς σχετικά με τη λοίμωξη COVID-19, τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη COVID-19 και γενικά την ασφαλή επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων.
Οι οδηγίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου