1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

H Ε΄τάξη στον Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου


Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της πέμπτης τάξης συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους Κατερίνα Μεσάικου, επισκέφθηκαν τον Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου. Όταν τελείωσε η Θεία Λειτουργία ο πατήρ Πασχάλης, αφού καλωσόρισε με χαρά τα παιδιά, έδειξε τα μέρη του ναού και μίλησε για τις αγιογραφίες της νεόδμητου Ναού. Τους εξήγησε ότι η εικονογράφηση του ναού είναι μία δύσκολη και δαπανηρή εργασία και από το 2010 που εγκαινιάστηκε ο ναός, συνεχίζονται οι εργασίες αποπεράτωσης των αγιογραφιών στο εσωτερικό του ναού.
Ο πατήρ Πασχάλης με γλαφυρό και απλό τρόπο μίλησε στα παιδιά για τις αγιογραφίες του νεόδμητου ναού
Στη συνέχεια ο ιερέας  έδειξε στα παιδιά την Αγία Τράπεζα λέγοντάς τους, ότι  υπάρχουν λείψανα του Αγίου Νεκταρίου ενώ στις πλαϊνές Αγίες Τράπεζες των παρεκκλησίων του Ιερού Ναού έχουν τοποθετηθεί λείψανα των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου και Σάββα εκ Καλύμνου. Τα παιδιά άκουσαν με πολλή προσοχή τον ιερέα, ο οποίος απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις τους. 

Μαθητές και δασκάλα αφοσιωμένοι ακούν τον ομιλούντα


Οι μαθητές αφού ευχαρίστησαν και χαιρέτησαν τον ιερέα, πήραν το αντίδωρο. Ο πατήρ Πασχάλης ως καλός και φιλόξενος οικοδεσπότης δώρισε σε κάθε παιδί από ένα σταφιδόψωμο και μία εικόνα του Αγίου Νεκταρίου. 
Ο μεγαλοπρεπής ναός εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2010 και οι εργασίες στο εσωτερικό του συνεχίζονται με τη συνδρομή των πιστών...

Ο καλαίσθητος και περιποημένος, αύλειος χώρος του ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου