1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης προτείνουν τη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων


Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου τους έγιναν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής  και Πολιτικής Αγωγής. 
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Ορεστικού, πραγματοποιήθηκε βιωματική διδασκαλία σχετικά με τα όργανα διοίκησης των Δήμων.  
Για δύο ώρες, η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου γέμισε από διαπεραστικές μα εύηχες παιδικές φωνές. Οι "εκκολαπτόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι" μαθητές μας προς το παρόν (!!!) κάθισαν στις θέσεις των αιρετών αρχόντων μας, με βάση την εκλογική δύναμη κάθε ενός από τους τρεις συνδυασμούς του Δήμου μας, εξέλεξαν προεδρείο-όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος-και  στη συνέχεια συνεδρίασαν με ένα και μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
"Δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων στο Δήμο Άργους Ορεστικού"

Μετά από την εισήγηση του δασκάλου τους, στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, Λεωνίδα Οικονομίδη (παλαίμαχου των εδράνων!!!), ακολούθησε διαλογική συζήτηση πάνω στο θέμα και αποφάσισαν ομόφωνα:
Να προτείνουν στο Δήμαρχό μας τη θεσμοθέτηση Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων, στο οποίο θα συμμετέχουν μαθητές της Έκτης τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας. 
Σκοπός και στόχος της λειτουργίας του παραπάνω οργάνου θα είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών-από την παιδική τους κιόλας ηλικία-σε αρχές, αξίες και κανόνες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να προκύπτουν στο μέλλον υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, οι οποίοι θα διεκδικούν μία θέση αιρετού άρχοντα, επ' ωφελεία πάντα της γενέτειράς τους.
Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι απέναντι στην αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό... Αντιδρούμε... Δρούμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου