1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Καπάκι το καπάκι γεμίζει το σακουλάκι...

Τα παιδιά μας συνεχίζουν την εθελοντική τους προσπάθεια...


Αγαπητοί γονείς,

Το πρόγραμμα συνεχίζεται δυναμικά. Εκτός των παιδιών μας αρκετοί συμπολίτες μας, φέρνουν καπάκια από κάθε είδους πλαστική συσκευασία, π.χ. αναψυκτικά, νερό, γάλα, χυμούς, απορρυπαντικά, μαλακτικά, συσκευασίες από πραλίνα.
Και τη φετινή "σοδειά" πλαστικών καπακιών την παραδώσαμε στο Ναυτικό Όμιλο, "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" Μαυροχωρίου, για την προμήθεια κωπηλατικών οργάνων. Στο συγκεκριμένο όμιλο αρκετοί μαθητές/μαθήτριές μας αθλούνται και μάλιστα με διακρίσεις τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο!


Συγκεκριμένα τα καπάκια θα μεταφερθούν σε εταιρεία ανακύκλωσης με την αξία του τόνου να ανέρχεται στο ποσό των 130-150 ευρώ. 



Η συγκεκριμένη δράση μας, η οποία συνεχίζεται για 8η χρονιά, έχει διπλό σκοπό:

α) περιβαλλοντικό, δηλαδή να συνειδητοποιήσουν όλοι πως τα υλικά που καθημερινά απορρίπτονται δεν είναι σκουπίδια, αλλά έχουν οικονομική αξία και περιβαλλοντικό κόστος και

β) κοινωνικό, για να ενισχυθούν φορείς που βοηθούν ΑμΕΑ και έχουν ανάγκη το αμαξίδιο, αλλά και αθλητικοί σύλλογοι όπου αθλούνται τα παιδιά μας και στη σημερινή συγκυρία δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου