1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Ενδοσχολική επιμόρφωση στους διαδραστικούς βιντεοπροβολείς


Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, πραγματοποήθηκε με επιτυχία στο σχολείο μας, η ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα, «Χρήση των διαδραστικών βιντεοπροβολέων».
Σκοπός της επιμόρφωσης τέθηκε η παιδαγωγική αξιοποίηση του διαδραστικού βιντεοπροβολέα στη σχολική τάξη. 
Οι εν λόγω τεχνολογικές συσκευές είναι πολύ χρήσιμα διδακτικά εργαλεία, έχοντας όμως υπόψη πως δεν πρέπει να εισαχθούν άκριτα και χωρίς παιδαγωγικό υπόβαθρο στη σχολική πρακτική...
Η συνάδελφος Θεοδότα Τσαγγοπούλου, δασκάλα του γειτονικού 2ου Δημοτικού, που υπηρέτησε στο παρελθόν και στο σχολείο μας, παρουσίασε τις βασικές λειτουργικότητες του διαδραστικού βιντεοπροβολέα στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας, ενώ ο συνάδελφος Αναστάσιος Μελιόπουλος, δάσκαλος του σχολείου μας, ενημέρωσε τους επιμορφούμενους πώς η διαδραστική τεχνολογία ενσωματώνεται στη διδασκαλία και τη μάθηση.
Συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας και τα σχόλια τους για την παρουσίαση ήταν θετικά. Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης έθεταν πολλές ερωτήσεις στους επιμορφωτές και γενικά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, διαπιστώνοντας πως οι δυνατότητες της τεχνολογίας είναι ενδιαφέρουσες και προκλητικές.
Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν 
και ιδιαιτέρως τη φίλη και συνάδελφο Θεοδότα Τσαγγοπούλου, που ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στην πρόσκλησή μας
Ο Διευθυντής
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου