1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Ετήσια εκδήλωση Σχολείου: Πανδαισία λόγου και ήχου!



«1968 – 2018… μισός αιώνας… μία αιωνιότητα Ελλάδα και ακόμη… τα …και Πέντε της ζωής μας περιμένουν… Τι λέτε; Έτσι αντάμα… Πάμε;»
Μια μουσικοθεατρική γιορτή, βασισμένη στη μουσικοθεατρική παράσταση «Εννέα και Πέντε» σε σενάριο Οδυσσέα Ιωάννου.


Ο πάτερ Λεωνίδας την επόμενη μέρα πρωί-πρωί μας έστειλε την παρακάτω επιστολή, μεταφέροντας τις ευλογίες και τις ευχές του να συνεχίσουμε...
Πατέρα Λεωνίδα, όσο αντέχουμε θα πράττουμε στο ακέραιο το καθήκον μας, που δεν είναι άλλο από τη χαρά και την καλλιέργεια των παιδιών μας.
Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, ψυχή τε και σώματι! Είσαι ο εμψυχωτής μας!!



Προς: Διευθυντή και εκπαιδευτικούς 4ου Δημ. Σχολείου Άργους Ορεστικού
Αξιότιμε και αγαπητέ κ. Λεωνίδα Οικονομίδη,
Χθες απόλαυσα την παράσταση του σχολείου σας από το θεωρείο, από ψηλά. Χάρηκα, συγκινήθηκα, ταξίδεψα, ενθουσιαστικά. Σας αγάπησα ακόμη περισσότερο. Εκείνο που ιδιαίτερα με εντυπωσίασε όμως ήταν η σκιά μιας δασκάλας που έβλεπα να «χτυπιέται» σε κάθε τραγούδι να δίνει κελεύσματα στα παιδιά, να σηκώνει πλακάτ με εντολές, γρήγορα, αργά, δυνατά και εκατόν τριάντα παιδιά με μιας να υπακούν. Όμορφα.
Στο νου μου ήρθαν τα λόγια του Ελύτη που ακούστηκαν στη γιορτή:
- Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, (κάποιο σχολείο, ιατρείο, ναό, δημαρχείο κ.α) κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά.
Παρακαλώ να συνεχίσετε να είστε πεισματάρηδες και να αγωνίζεστε.

Ευχαριστούμε.

Θα είμαστε δίπλα σας με κάθε τρόπο.
συγχαρητήρια σε όλους
με εκτίμηση και Αγάπη
π. Λεωνίδας Μπάρδος



Το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουνίου και στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας, το 4ο Δημοτικό σχολείο Άργους Ορεστικού πιστό στα ραντεβού του, παρουσίασε στην ετήσια εκδήλωσή του μία ακόμη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση, που ετοίμασαν και οργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, στο πλαίσιο εκπόνησης του φετινού πολιτιστικού προγράμματος.

Είναι η στιγμή που ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ανακοινώνει την ένταξη και χρηματοδότηση της κατασκευής των δύο αιθουσών γυμναστικής και πολλαπλών χρήσεων στο σχολείο μας. Μία προσπάθεια πολυετής είχε αίσιο τέλος προς όφελος των μαθητών/μαθητριών μας.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πατήρ Λεωνίδας Μπάρδος, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, η Αντιδήμαρχος και συνάδελφος Αφροδίτη Μπελονάκη,(οι τρεις τους ποτέ δεν απουσιάζουν από τις εκδηλώσεις μας), ο περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, ο προϊστάμενος επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης Ιωάννης Σούλιος, ο αντιδήμαρχος Φώτιος Τατσίδης, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας Καστοριάς Νικόλαος Μπουτσιάδης μετά της συζύγου του Γλυκερίας Κοτσάνη, οι σχολικοί σύμβουλοι Έλενα Ζυγούρη και Αλίκη Καζταρίδου (κάθε χρόνο παρούσες), ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς Γεώργιος Μασλάρης,(ποτέ δεν λείπει), η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων συνάδελφος, Θωμαή Μιχαηλίδου και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων συνάδελφος, Ανδριανή Παπαδοπούλου.

Γονείς, γιαγιάδες, παππούδες αλλά και αρκετοί συμπολίτες μας, ήρθαν να απολαύσουν μία ακόμη απαιτητική και καλοδουλεμένη παράσταση. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας.



Τα παιδιά της έκτης "σήκωσαν" το βάρος της μουσικοχορευτικής θεατρικής παράστασης, δίνοντας για μία ακόμη φορά το καλύτερο εαυτό τους. Και τα δεκαεπτά ήταν υπέροχα, μας μάγεψαν και μας συγκίνησαν!
Σας ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και η συνέχεια στο γυμνάσιο να είναι ανάλογη και γιατί όχι και καλύτερη... 
Να μαθαίνουμε για σας και να καμαρώνουμε.











Ολιγόλεπτο απόσπασμα από την εκδήλωση



Αγαπητοί γονείς, γιαγιάδες και παππούδες, σας εύχομαστε ένα καλό και ήσυχο καλοκαίρι. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου