1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Διδακτικές επισκέψεις μαθητών



Οι μαθητές πρώτης και πέμπτης τάξης συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της κωμοπόλεώς μας.


Εκεί τους υποδέχθηκε ο Βιβλιοθηκονόμος Γεώργιος Σιάτρας, ο οποίος με χαρά και διάθεση τους ξενάγησε σε όλους τους χώρους της βιβλιοθήκης μας.






Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της τρίτης τάξης επισκέφθηκαν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άργους Ορεστικού. Ο προϊστάμενος του κλιμακίου με τους πυροσβέστες, έδειξαν στα παιδιά στολές και κράνη που φορούν κατά την πυρόσβεση. Οι μικροί μας μαθητές βάζοντας στα κεφάλια τους τα κράνη ένιωσαν για λίγο πυροσβέστες, αφού έριξαν εικονικά και νερό από τα πυροσβεστικά οχήματα. 
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις στολές που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες όταν σβήνουν φωτιές σε σπίτια ή σε δάση και όταν χρειάζεται να μπουν μέσα στις φλόγες χρησιμοποιούν την ειδική ασημένια στολή, που είναι φτιαγμένη από πυρίμαχο υλικό. 
Οι μαθητές (ιδιαιτέρως τα αγόρια) εντυπωσιασμένοι από όσα άκουσαν και είδαν διατύπωσαν αρκετές απορίες.
Τέλος, οι μαθητές μας επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι, έχοντας μαζί τους κεράσματα, προσφορά των φιλόξενων πυροσβεστών μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου