1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ικανοποιημένοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας από την εκπαιδευτική-διδακτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Κρεστένων

2η μέρα 11 Ιουνίου 2014.
Η περιήγηση ξεκίνησε από το σιδηροδρομικό σταθμό Πύργου

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με περιήγηση στους "δρόμους της σταφίδας" και συγκεκριμένα, στο περιβαλλοντικό μονοπάτι "η σταφιδοκαλλιέργεια και η αστικοποίηση του Πύργου"
Οι συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας (φιλόλογος), Αγγελική Τσούρα και η αναπληρώτρια δασκάλα Μποϊντά Σταυρούλα, μας οδήγησαν στους δρόμους του εμπορίου της σταφίδας, ενός προϊόντος, στο οποίο η πόλη του Πύργου για πολλές δεκαετίες όφειλε  την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξή της. Τότε ήταν που ήρθε στην πόλη και ο  φημισμένος αρχιτέκτονας Ερνέστο Τσίλερ, σχεδιάζοντας κάποια κτήρια τα οποία σώζονται έως σήμερα. Με τα πέρασμα του χρόνου η σταφίδα έπαψε να είναι περιζήτητη και χτυπημένος από τον εγκέλαδο ο Πύργος, δέχθηκε οικονομικό πλήγμα και μαρασμό.
Η περιήγηση τελείωσε στο νέο  αρχαιολογικό μουσείο της πόλης του Πύργου
 
Τέλος, αξιολογώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιεί το ΚΠΕ Κρεστένων, οι Δάσκαλοι του σχολείου μας εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια και ευχήθηκαν στους συναδέλφους που υπηρετούν το ΚΠΕ Κρεστένων, να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με την εκπόνηση και υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων. Μειονέκτημα αποτελεί η μεγάλη χιλιομετρική  απόσταση όπου με μία μόνο διανυκτέρευση, σχολεία της Μακεδονίας και Θράκης αδυνατούν να συμμετάσχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου