1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΙΔΙ-ΑΣΚΗΣΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ.



ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ:

ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ



ΠΑΙΔΙ – ΑΣΚΗΣΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Παιδί, Άσκηση, Διατροφή». Το πρόγραμμα εκπονείται από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. και Α. Κυριακού» και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (επιχειρησιακό πρόγραμμα «ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού»).
Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι να επηρεαστεί θετικά ο τρόπος ζωής και η συμπεριφορά του παιδιού, όσον αφορά στη διατροφή και στη σωματική δραστηριότητα, με σκοπό να επιτευχθεί υγιής ανάπτυξη και να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης αυξημένου σωματικού βάρους και όλων των ασθενειών που σχετίζονται με αυτό, στην ενήλικη ζωή. 
 Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι…

  • Το παιδί να καταναλώνει πρωινό γεύμα.

  • Το παιδί να καταναλώνει υγιεινά ενδιάμεσα γεύματα(δεκατιανό και απογευματινό)

  • Το παιδί να είναι σωματικά δραστήριο καθημερινά.

  • Το παιδί να περιορίσει τον καθιστικό χρόνο.
Σε αυτή την προσπάθεια το σχολείο μας και με τις οδηγίες  ομάδας υποστήριξης από το Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», θα επιδιώξει να προωθήσει το πρόγραμμα εφαρμόζοντας τις αλλαγές στον τρόπο ζωής των παιδιών με την ενεργή συμμετοχή και των γονέων, η οποία θεωρείται σημαντική και επιβεβλημένη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές και ευχάριστες δραστηριότητες για τα παιδιά και ήδη η υλοποίησή του βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι Δάσκαλοι του σχολείου από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασαν» το πρόγραμμα και το υποστηρίζουν με πολλή διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου