1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαι στη διάθεσή σας... 6946315597
Ο Διευθυντής

 Σύμφωνα με την εγκύκλιο της κ. Υφυπουργού η διαδικασία περιλαμβάνει την υποχρέωση των γονέων να μπουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να προβούν σε δημιουργία μαθητικού λογαριασμού.
Δέκα βήματα για την εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) για τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Για όλους/όλες τους μαθητές/τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα: 
1ο βήμα: Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.

2ο βήμα: Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: 
(α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email). 

3ο βήμα: Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του. 

4ο βήμα: Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής. 

5ο βήμα: Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει: i. Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του μαθητή/τη μαθήτριας. ii. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική. iii. Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του. 

6ο βήμα: Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού. 

7ο βήμα: Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός. 

8ο βήμα: Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ. 

9ο βήμα: Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί. 

10ο βήμα: Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων (βήμα 7) και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο ώστε να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων του/μαθητή/της μαθήτριας. Εναλλακτικά, μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής. Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας. Τονίζεται ότι η νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία εγγραφής λειτουργεί παράλληλα με την καθιερωμένη διαδικασία διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών από την πλευρά του σχολείου και δεν την αντικαθιστά, αλλά την συμπληρώνει ως προς το σκέλος της εγγραφής.
Αγαπητοί γονείς,
Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία και την αλληλεπίδραση μαθητών και εκπαιδευτικών.
Η εκπαίδευση αυτή είναι ασύγχρονη και αφορά κυρίως τη διατήρηση της επαφής δασκάλων και μαθητών και θα περιλαμβάνει έντυπα, επαναληπτικές ασκήσεις κ.ά., που υπό προϋποθέσεις θα μπορεί ο μαθητής να στέλνει στον δάσκαλο για διόρθωση και ανατροφοδότηση.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι λόγω του τεράστιου φόρτου του δικτύου, η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα. Παρόλα αυτά οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και υπό την καθοδήγηση της συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου Έλενας Ζυγούρη, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συντομότερη υλοποίησή της.
 Τέλος, σας προτείνουμε να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο του σχολείου μας για την άμεση και έγκυρη ενημέρωσή σας.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ...
Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω έγγραφο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου