1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Υπενθύμιση...

 



Αγαπητοί γονείς και συνεργάτες,

 Η διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-tests) είναι  πράξη ευθύνης -που πρέπει να μεταφέρουμε και στα παιδιά μας- και, στη σημερινή συγκυρία, από τις πιο σπουδαίες και αλληλέγγυες!

Αναλογιστείτε, πόσο μεγάλη ζημιά και πόσο ανεπανόρθωτο -πολλάκις- κακό μπορεί να προκύψει από μια ανεύθυνη κοινωνικά στάση ή μια ολιγωρία μας απέναντι στην κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία, που επιβάλλεται να μας διακρίνει μέσα στο σύγχρονο υγειονομικό γίγνεσθαι.

Δυστυχώς, γίναμε και γινόμαστε μάρτυρες στο σχολείο τέτοιων αρνητικών στάσεων και συμπεριφορών από την πλευρά ελαχίστων,  ελαχιστότατων  (ευτυχώς) γονέων. 

«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά», έτσι κι αλλιώς «τα παιδιά τα ξέρουν όλα» και -φυσικά- μας τα λένε όλα είτε με λόγια είτε με το βλέμμα είτε με το σώμα… Μας λένε πάντα την αλήθεια, που δεν μπορούν να πουν οι μεγάλοι… Ξέρουμε ποιος διενεργεί και ποιος… δηλώνει το test

Η υπευθυνότητα είναι χαρακτηριστικό του ελεύθερου ανθρώπου… «Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω.», είπε ο μεγάλος μας Νίκος Καζαντζάκης.

Θερμή παράκληση, λοιπόν, να τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια όλα τα παραπάνω μέτρα (από εμβολιασμένους και μη) και κυρίως να διενεργούνται τα tests στο σπίτι με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να δηλώνονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα EDUPASS είτε είναι αρνητικά είτε θετικά.  Επίσης, να δηλώνετε το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα, ακόμη και για όσα παιδιά δεν προσέλθουν στο Σχολείο.

Σε περίπτωση που κάποιο παιδί δεν έκανε το test που υποχρεούται  να κάνει, θα ειδοποιείται ο γονέας και χωρίς καθυστέρηση και αναβολή -ΑΜΕΣΑ- θα παραλαμβάνει το παιδί από το σχολείο. 

Ειρήσθω εν παρόδω, σας ενημερώνω πως με τη σήμανση του πρωινού κουδουνιού, θα κλειδώνει η πόρτα του σχολείου.

Αγαπητοί γονείς,

Θα είμαστε σε τακτική επικοινωνία τόσο μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (mails) και δημοσιεύσεων στo ιστολόγιο του σχολείου μας όσο και τηλεφωνικά σε έκτακτες περιπτώσεις. Παρακαλώ πολύ, να χρησιμοποιείτε όλα τα διαθέσιμα ενημερωτικά μέσα του σχολείου.

Ο καθένας μας υποχρεούται να σεβαστεί τα δικαιώματα των υπολοίπων. Αποκλίνουσες συμπεριφορές που αφορούν στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Ψυχραιμία, σύνεση και πειθαρχία…

Καλή δύναμη σε όλες/όλους μας, εγρήγορση από όλες/όλους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου