1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

1η άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των σεισμών, ανήμερα της 117ης επετείου του θανάτου του ήρωα, Παύλου Μελά...

 



Το σχολείο μας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών/μαθητριών μας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, ανήμερα της 117ης επετείου του θανάτου του ήρωα, Παύλου Μελά, την πρώτη προβλεπόμενη άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των σεισμών.


Κατά τη διάρκεια της άσκησης όλα τα παιδιά με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, εφάρμοσαν όλα όσα προβλέπονταν από το σχέδιο, εκκενώνοντας το διδακτήριο.


Η άσκηση ξεκίνησε στις 11:30΄ το πρωί. Όλοι οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας, προφυλάχτηκαν αρχικά, κάτω από τα θρανία τους και αμέσως μετά εκκένωσαν το διδακτήριο από τις καθορισμένες εξόδους για κάθε τάξη σε ελάχιστο χρόνο (3′:10΄΄).
Η συγκέντρωση όλων των μαθητών/μαθητριών γίνεται στον αύλειο χώρο του σχολείου.
Αμέσως μετά ο Διευθυντής του Σχολείου, αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του Παύλου Μελά, υποσχόμενος στα παιδιά πως όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα επισκεφθούν το χωριό Μελάς και την οικία στην οποία ο ήρωας εφονεύθη στις 13 Οκτωβρίου του 1904.
11 Νοεμβρίου 2015. Το σχολείο μας επισκέφθηκε τον Μελά, όπου ο αείμνηστος Γεώργιος Τσάκαλος, μας αφηγήθηκε τις τελευταίες ώρες του Παύλου Μελά...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου