1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ SELF TEST ΚΑΙ RAPID TEST ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ


Αγαπητοί γονείς,
Βάσει των οδηγιών του ΥΠΑΙΘ σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος covid σε τάξη του σχολείου ακολουθούνται τα εξής:

1. Στενές επαφές θεωρούνται ΟΛΟΙ οι μαθητές που ανήκουν στο ίδιο τμήμα με νοσήσαντα μαθητή, σύμφωνα με το ΦΕΚ 4187/10-9-2021 (όχι μόνο οι διπλανοί στο θρανίο).

Οι στενές επαφές υποβάλλονται σε δύο διαγνωστικούς ελέγχους (rapid τest) τις ημέρες 0 έως 1 και την 7η ημέρα. Τις ημέρες 3 και 5 θα υποβάλλονται σε απλό self test.

Παράδειγμα: 
Εάν κάποιος/κάποια σήμερα, 23/9 εμφανίσει θετικό διαγνωστικό τεστ, θα πρέπει οι στενές επαφές να ενεργήσουν το αργότερο μέχρι αύριο, 24/9 διαγνωστικό rapid test και να το προσκομίσουν στη σχολική μονάδα. Επίσης επανάληψη του τεστ πρέπει να κάνουν μετά από 7 ημέρες, δηλαδή 29/9. Tις ημέρες  3 (25/9) και 5 (27/9) θα κάνουν απλό self test.

Μετά την πάροδο των 7 ημερών της ειδικής παρακολούθησης των στενών επαφών και εφόσον δεν παρουσιάσουν συμπτώματα και τα τεστ βγουν αρνητικά, επιστρέφουν στην διαδικασία του τακτικού ελέγχου που ισχύει για όλους τους μαθητές, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

2. Για τη διενέργεια των rapid test μπορούν να απευθύνονται είτε στις πρωτοβάθμιες δημόσιες δομές είτε σε όλες τις δομές του ΕΟΔΥ, προσκομίζοντας βεβαίωση του Διευθυντή του σχολείου, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι είναι όντως "στενές επαφές" κρούσματος σε τμήμα.

Σας ενημερώνουμε ότι, εκτός από τα Κέντρα Υγείας Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, δωρεάν rapid test στους/στις μαθητές/τριες για την ανίχνευση του COVID 19, μπορούν να πραγματοποιηθούν και στα παρακάτω σταθερά σημεία:
  •  Στο Άργος Ορεστικό, δίπλα στο Δημαρχείο, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
  •  Κ.Υ. Καστοριάς, μπροστά από το ΙΚΑ, κάθε μέρα εκτός Κυριακής,
  • Στη Λεωφόρο Κύκνων κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής,

Για το ωράριο μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ: https://eody.gov.gr/stathera-simeia-komy-testing-eody/

Οι μαθητές/τριες προσέρχονται με τους γονείς τους. Το αποτέλεσμα λαμβάνεται μέσω της ιστοσελίδας gov.gr  με τη χρήση των κωδικών του taxis.

3. Οι μαθητές των τμημάτων στο οποίο βρέθηκε κρούσμα θα επανέρχονται στη σχολική μονάδα με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

4. Ο Διευθυντής υποχρεούνται στη σύνταξη αναλυτικού δελτίου ιχνηλάτησης στενών επαφών και καταγραφή ιστορικού για το κρούσμα και αποστολή στη Δνση Υγείας, στην Πολιτική Προστασία και κοινοποίηση στη Δνση Α/θμιας Εκπ/σης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου