1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Άργος Ορεστικό: Με αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη ο Αγιασμός στο 4ο Δημοτικό – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ



πηγή:ditikostipos.gr(Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παπαδόπουλο, για το αρχειακό υλικό που μας παραχώρησε)
Με ένα σύντομο και συγκινητικό αφιέρωμα στον μέγιστο Μίκη Θεοδωράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο καθιερωμένος Αγιασμός στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού.

Στη τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρεβρέθηκε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου.



Στο τέλος του Αγιασμού, μίλησε ο διευθυντής του σχολείου κ. Λεωνίδας Οικονομίδης, ο οποίος αφού απηύθυνε έκκληση για πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου τόσο για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου που άλλαξε τη όψη του, όσο και για της δύο ολοκαίνουργιες αίθουσες, που θα φιλοξενούν το μάθημα της γυμναστικής, όταν οι καιρικές συνθήκες δεν θα επιτρέπουν να πραγματοποιείται εξωτερικά, αλλά και τις εκδηλώσεις του σχολείου. Επίσης ζήτησε από τον δήμαρχο να συνεχιστούν οι εργασίες στο χώρο του σχολείου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για βελτίωση της αυλής.



Χαιρετισμό με θερμές ευχές και μήνυμα προς μαθητές, δασκάλους και γονείς, απηύθυνε και ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, ο οποίος τόνισε ότι η δημοτική αρχή επενδύει στη νέα γενιά. Ο κ. Κεπαπτσόγλου συνεχάρει τον διευθυντή και απάντησε στις εκκλήσεις του για νέες εργασίες, πως αν και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα, θα είναι ψηλά στις προτεραιότητες του δήμου. Τέλος ευχήθηκε σε όλους μια καλή και επιτυχημένη σχολική χρονιά.
Ευχές εκ μέρους του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εξέφρασε η πρόεδρος Βασιλική Κίτσιου.



Τα παιδιά όμως επιφύλαξαν για όλους μια έκπληξη, καθώς είχαν ετοιμάσει για αυτήν την ημέρα, ένα σύντομο και συγκινητικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα, παγκόσμιο αναγνωρισμένο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή, με κείμενο από το θεατρικό έργο «Ποιός την ζωή» που είχε ανεβάσει και το σχολείο πριν λίγα χρόνια.



Στην είσοδο του σχολείο βρισκόταν και άντρες της Αστυνομίας, οι οποίοι διένειμαν σε παιδιά και γονείς ενημερωτικά φυλλάδια.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου