1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες των παιδιών μας, από καρδιάς σας ευχόμαστε χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και οικογενειακή γαλήνη κι ευτυχία.

Κατά αρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη και καθοριστικής σημασίας βοήθεια και αρωγή σας, για την υπερπροσπάθεια που καταβάλατε την περίοδο της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ώστε τα παιδιά μας να συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να εφαρμοστεί με επιτυχία το νέο και πρωτόγνωρο αυτό εγχείρημα.

Όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί, από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, τα σχολειά μας ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους. Μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικοί επιστρέφουμε στα θρανία μας, στον φυσικό και ζωτικό μας χώρο.

Το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας ΔΕΝ αλλάζει και σας υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε για τη μετακίνησή σας, από και προς το σχολείο, τον κωδικό «4».

Η πορεία της πανδημίας, δυστυχώς, συνεχίζεται ακάθεκτη. Ο αόρατος, ύπουλος και φονικός ιός συνεχίζει να είναι δίπλα μας και μας απειλεί σε κάθε μας βήμα και ενέργεια, γι’ αυτό και απαιτείται από όλους μας ύψιστη προσοχή! Ο επικίνδυνος ιός δεν συγχωρεί παραλείψεις, εφησυχασμό, χαλάρωση, λάθη, ολιγωρίες, άγνοια και αγνόηση, δεν «μας συγχωρεί», όταν «τον ξεχνάμε»…

Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε και να εφαρμόζουμε σχολαστικά την υγιεινή των χεριών και του προσώπου, να τηρούμε αποστάσεις, όπου είναι δυνατόν, να φορούμε αδιαλείπτως τη μάσκα μας. (ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΣΤΗΝ ΣΑΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ (2) ΜΑΣΚΕΣ).

Τη Δευτέρα, λοιπόν, αγαπητοί μας συνοδοιπόροι, το κουδούνι θα χτυπήσει κανονικά στις 8.15 π.μ. και θα σχολάσουμε επίσης κανονικά στις 13:15.

Φίλοι γονείς,

Για την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων στις οικογένειες με παιδιά που φοιτούν τόσο σε διαφορετικές τάξεις του σχολείου μας όσο και στο γειτονικό Νηπιαγωγείο, ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε τόσο η ώρα όσο και ο τρόπος προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών/μαθητριών να παραμείνει αρχικά ο ίδιος, με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται ΑΥΣΤΗΡΑ και ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ οι κανόνες αποφυγής συνωστισμού στην είσοδο-έξοδο.

Σε περίπτωση, όμως, που διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται οι κανόνες και δημιουργείται καθημερινά συνωστισμός κατά την προσέλευση και κυρίως κατά την αποχώρηση των παιδιών, σας ενημερώνουμε ότι θα αναγκαστούμε να τροποποιήσουμε τους χρόνους προσέλευσης και αποχώρησης (ανά ολιγόλεπτα χρονικά διαστήματα και ανά μία ή δύο τάξεις) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες με περισσότερα από ένα παιδιά.

Ως εκ τούτου, αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, έχετε και εσείς το δικό σας μερίδιο ευθύνης για την ομαλή και χωρίς περαιτέρω προβλήματα επανέναρξη λειτουργίας του σχολείου μας.

Επαναλαμβάνουμε:

1)    Η χρήση της μάσκας είναι απόλυτα επιβεβλημένη.

2)    Εννοείται ότι η είσοδος των γονέων στο χώρο του σχολείου δεν επιτρέπεται και δεν θα γίνει ανεκτό τίποτε διαφορετικό.

3)    Η επικοινωνία με το σχολείο θα πραγματοποιείται τηλεφωνικώς και με e-mail

Ευχόμαστε από καρδιάς, καλή επάνοδο στη διά ζώσης εκπαίδευση, με λιγότερα -το δυνατόν- προβλήματα! 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας

Δείτε την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου