1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Αναστολή λειτουργίας τμήματος λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19

 

Αγαπητοί γονείς, 

Από την Τετάρτη 21/10/2020, το τμήμα Ε2 του σχολείου μας τελεί υπό καθεστώς αναστολής λειτουργίας, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ και του υπ. αρ. Φ.2.1/4483/23-10-2020 εγγράφου της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς, λόγω εμφάνισης επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19 σε μαθητή που φοιτά στο συγκεκριμένο τμήμα. 

Με βάση τις τρέχουσες (ισχύουσες) οδηγίες του ΕΟΔΥ, (αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης covid-19 σε σχολικές μονάδες/18-9-2020/ΕΟΔΥ), αμέσως μετά την εμφάνιση επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19 σε σχολείο, γίνεται αναγνώριση και καταγραφή των στενών επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος. Στενές επαφές θεωρούνται οι συμμαθητές στο ίδιο τμήμα και ο δάσκαλος της τάξης. 
Επίσης, στενή επαφή θεωρείται οποιοδήποτε άτομο έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του, πρόσωπο με πρόσωπο, σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μ. και για χρονικό διάστημα άνω των 15΄, χωρίς τη σωστή χρήση μάσκας.
 
Σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ διευκρινίζουμε τα εξής:

1. Το σχολείο μας λειτουργεί κανονικά. 

2. Τα αδέρφια των μαθητών του Ε2 τμήματος που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, δεν θεωρούνται άμεσες στενές επαφές με τον θετικό μαθητή, άρα έρχονται κανονικά στο σχολείο. 

3. Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας τηρείται ευλαβικά κατά τη διάρκεια της παραμονής των παιδιών και των εκπαιδευτικών στο σχολείο (από την προσέλευση μέχρι και την αποχώρηση, εντός και εκτός διδακτηρίου). 

4. Άτομα που θεωρούνται στενές επαφές και άρα είναι σε καραντίνα 14 ημερών, δεν κάνουν μοριακό τεστ αν δεν εμφανίσουν συμπτώματα. 
5. Είναι αυτονόητο ότι οι μαθητές/μαθήτριες του Ε2 τμήματος μένουν στο σπίτι όλες τις μέρες αναστολής λειτουργίας του τμήματος, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν διασπορά του ιού.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τα παραπάνω αποτελούν τους γενικούς κανόνες λειτουργίας, όπως αυτοί έχουν διατυπωθεί από τις αρμόδιες επιτροπές Υγείας του ΕΟΔΥ.

Όλες οι ανησυχίες πανταχόθεν είναι εύλογες και απολύτως κατανοητές μιας και ουδείς/ουδεμία μπορεί να εγγυηθεί με σιγουριά ότι είναι και θα παραμείνει ασφαλής ακόμα και με την ευλαβική τήρηση όσων μέτρων έχουν εξαγγελθεί. Με ψυχραιμία, πειθαρχία, χωρίς πανικό και ακραίες συμπεριφορές, πορευόμαστε στη δύσκολη αυτή νέα πραγματικότητα. Ενημερωνόμαστε και πειθαρχούμε ο καθείς για τον εαυτό του και όλοι μαζί για όλους μας. 
Οι μαθητές του Ε2 θα ξεκινήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε ήδη καταθέσει στην υπηρεσία. 
Ο δάσκαλος του τμήματος θα επικοινωνήσει μέσω email και τηλεφώνου με τους μαθητές/μαθήτριές του για τις λεπτομέρειες της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οι γονείς των μαθητών/μαθητριών του Ε2 τμήματος οφείλουν να ενημερώσουν και τους υπευθύνους των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, στις οποίες συμμετέχει το παιδί τους.
Μένουμε ενημερωμένοι, ψύχραιμοι και πειθαρχημένοι. Όλα θα πάνε καλά!
Ο Διευθυντής
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου