1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Με μάσκες η γιορτή της Σημαίας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Γιορτής της 28ης Οκτωβρίου και της Γιορτής της Σημαίας, οι μαθητές/μαθήτριες προσήλθαν στο Σχολείο μας κι έλαβαν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις ανά τμήμα χωριστά. 
Αμέσως μετά την πρωινή προσευχή πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο οι μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης.
Στη συνέχεια παραδόθηκε η Σημαία του Σχολείου στους Σημαιοφόρους και Παραστάτες από τον Διευθυντή του Σχολείου με τα ακόλουθα, μεταξύ άλλων, λόγια:
"Σήμερα σε όλα τα σχολεία της πατρίδας μας Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, Δάσκαλοι και μαθητές αποτίουν φόρο τιμής στο ιερό σύμβολο της πατρίδας και της λευτεριάς. Πάνω της είναι αποτυπωμένη ολόκληρη η ιστορία της πατρίδας μας. Πάνω της είναι χαραγμένες οι ανεξίτηλες και αιώνιες φράσεις "Μολών Λαβέ" και "Νυν Υπέρ Πάντων Αγών", φράσεις ειπωμένες από τους προγόνους μας πριν από 2500 χιλιάδες χρόνια και οι οποίες σημάδεψαν την παγκόσμια ιστορία. Το 1940 οι Έλληνες διά στόματος του τότε πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά έπραξαν και πάλι το καθήκον τους. Με μία λέξη είπαν ΟΧΙ στους εισβολείς Ιταλούς πολεμώντας στα βουνά της Πίνδου και της Μακεδονίας υπέρ βωμών και εστιών. Για μία ακόμη φορά κατέπληξαν τον κόσμο! 
Χρέος μας, λοιπόν, αφού διατηρήσουμε την πατρίδα μας αλώβητη και άθικτη να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές".
...Παραδίδουμε, λοιπόν, τη σημαία στους άριστους πρωτίστως για να τιμήσουμε τη γαλανόλευκη και κατά δεύτερο λόγο επιβραβεύουμε την προσπάθεια, την επιμέλεια και την πρόοδο.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου