1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Αγαπητοί γονείς,
επειδή τα ερωτήματα είναι πολλά, σας ενημερώνω πως σε πρώτη φάση ζητήσαμε τα e-mails των γονέων των μαθητών/μαθητριών για την ενδεχόμενη έναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ξεκίνησε δειλά-δειλά στα Λύκεια και ήδη προγραμματίζονται μαθήματα για την Γ΄Λυκείου που θα στηρίζονται στη σύγχρονη εκπαίδευση.  
Το Υπουργείο θα διαθέσει σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, ξεκινώντας όμως από την Γ’ Λυκείου (λόγω των επερχόμενων Πανελλαδικών εξετάσεων), ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης από τους εκπαιδευτικούς.
Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το χρόνο έναρξης και υλοποίησης στα Δημοτικά. 
Κατά πάσα πιθανότητα στα Δημοτικά θα εφαρμοσθεί η ασύγχρονη εκπαίδευση με τις υφιστάμενες ψηφιακές δομές του Υπουργείου, δηλαδή 
που είναι ήδη οργανωμένες ανά βαθμίδα, μάθημα και ενότητες και μπορούν επομένως να χρησιμοποιηθούν από όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς στην έκτακτη αυτή συγκυρία. 
Το Υπουργείο δρομολογεί, επιπλέον, την ανάρτηση πρότυπων βιντεοσκοπημένων μαθημάτων, με στόχο τη διευκόλυνση αφενός των μαθητών που θα μπορούν να τα παρακολουθούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αφετέρου των εκπαιδευτικών που θα μπορούν να τα αξιοποιούν παράλληλα, ενισχύοντας τη διδασκαλία τους.

Για την ώρα, σας προτείνουμε και άλλους δικτυακούς τόπους, όπου υπάρχει εκπαιδευτικό λογισμικό:

Ο Διευθυντής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου