1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Οδηγίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση...



Αγαπητοί γονείς, 
Αρχικά ευχόμαστε σε όλες και όλους να είστε καλά! 
Ως έμπειροι και «μαχόμενοι» εκπαιδευτικοί είχαμε επισημάνει, πολλοί από εμάς, ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα παρουσιάσει πλείστα, μη διαχειρίσιμα προβλήματα. 
Οι πλατφόρμες τόσο για τη σύγχρονη όσο και για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δεν ανταποκρίνονται για την ώρα στις πραγματικές ανάγκες, με αποτέλεσμα το εγχείρημα να έχει καταρρεύσει! 
Μεταξύ των πολλών προβλημάτων, είναι και αυτό της ισότιμης συμμετοχής των μαθητών/μαθητριών, μιας και αρκετές οικογένειες δεν διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο, αλλά και τον ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό! 
Μέχρι, λοιπόν, να ολοκληρωθεί (αν ολοκληρωθεί) η διαδικασία λειτουργίας των ψηφιακών-ηλεκτρονικών τάξεων από το υπουργείο παιδείας και αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας με τα παιδιά μας, θα χρησιμοποιήσουμε τα διαθέσιμα εργαλεία, ήτοι: 
1. e-mail 
2. messenger, viber και επικουρικά 
3. το ιστολόγιο του σχολείου μας 

Σας ενημερώνουμε πως οι δραστηριότητες θα είναι ανατροφοδοτικές, επαναληπτικές και, σε καμιά περίπτωση, παράδοση νέας ύλης μαθημάτων. Το υλικό που θα αποστέλλεται θα είναι: 
  • φύλλα εργασιών 
  •  εκπαιδευτικό υλικό σε μορφή link και 
  • κάθε τι σε ηλεκτρονική μορφή που είναι πρόσφορο κατά την κρίση των εκπαιδευτικών. 
Φίλοι γονείς, 
Θα σας παρακαλούσαμε να αφήνετε τα παιδιά να δουλεύουν μόνα τους και να τα βοηθάτε όπου κρίνετε εσείς αναγκαίο και βέβαια στο θέμα της επικοινωνίας τους με τους δασκάλους/τις δασκάλες τους (αποστολή εργασιών κ.λ.π.). Θα ήταν ευχής έργο, η μεταξύ των παιδιών συνεργασία και αλληλοτροφοδότηση, οπότε ενθαρρύνετέ τα να συνεργαστούν εξ αποστάσεως. Τα φύλλα εργασίας που θα στέλνουμε στα παιδιά θα είναι σε μορφή word, για να μπορούν (όσα μπορούν) να τα συμπληρώνουν και να μας τα ξαναστέλνουν. Θα θέτουμε ένα χρονικό όριο για κάθε εργασία, το οποίο, θα σας παρακαλούσα, να φροντίσετε (αν χρειαστεί) να τηρείται. 

Παρά τη δικαιολογημένη και εποικοδομητική κριτική που ασκούμε προς το υπουργείο μας, τόσο για τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και για την έλλειψη συστηματικής επιμόρφωσής μας, θα προσπαθήσουμε μαζί να βοηθήσουμε τα παιδιά, έστω και με αυτόν τον τρόπο, να μην χάσουν τελείως τον προσανατολισμό τους από την ιδιότητά τους και τις υποχρεώσεις τους. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε γιατί το θέλουμε αμφότεροι. Σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, τηρουμένων των συνθηκών. Θα είμαστε σε επαφή και διαδικτυακή αλλά και τηλεφωνική. Είμαστε στη διάθεσή σας. 

Όσοι αποκτήσατε τους κωδικούς από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ενημερώστε το Δάσκαλο/τη Δασκάλα της τάξης του παιδιού σας. 

Φίλοι γονείς, 

Σ’ αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες και στιγμές που ζούμε, πρωτίστως, έχει σημασία να μείνουμε υγιείς και δυνατοί για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτήν την παγκόσμια κρίση και να ανταμώσουμε πάλι όλοι και όλες μαζί. Να θυμάστε πάντα ότι απαιτούνται σύμπνοια, συλλογικότητα και συνεργατικότητα. Βάζουμε ένα στοίχημα να πετύχουμε και θα το κερδίσουμε. 
Όλοι κινδυνεύουμε από τον ίδιο εχθρό, τον ιό, ας μείνουμε ενωμένοι, ας μείνουμε σπίτι για να μην μετατραπεί ο νομός μας σε Λομβαρδία της Ιταλίας!!! 

Είμαι στη διάθεσή σας 
Εφημερεύω και διανυκτερεύω…(6946315597- email: leconomidis@gmail.com) 
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου