1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

«΄Αγιε Βασίλη…..ήρθες νωρίς»



Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας, η συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, Αναστασία Λιάπη. Οι μαθητές απόλαυσαν τη διασκεδαστική διαδραστική αφήγησή της με τίτλο: «΄Αγιε βασίλη….. ήρθες νωρίς». 
Ο Άγιος Βασίλης προσγειώθηκε ξαφνικά στην αυλή του σχολείου μας -μπερδεμένος κι αυτός από τη βιασύνη των ανθρώπων- πολύ πριν έρθουν τα Χριστούγεννα. 

Μπρός στην απρόσμενη αυτή εξέλιξη τα παιδιά ανέλαβαν αμέσως δράση. Τον βοήθησαν να επιστρέψει στο σπίτι του και να ετοιμαστεί για να ξανάρθει πια την Πρωτοχρονιά. Εκείνος τα αποχαιρέτησε και τους υποσχέθηκε - γεμίζοντάς τα προσμονή- πως θα τα επισκεφτεί και πάλι σε λίγες μέρες πιστός στο ραντεβού του. 

Στη συνέχεια οι μαθητές των Γ΄και Δ2΄ τάξεων συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς Αναστάσιο Μελιόπουλο και Μαρία Σκραπαρλή για τη σημασία της ιδιόχειρης αλληλογραφίας και έγραψαν γράμματα στον Άγιο Βασίλη. 
Οι μαθητές της Β΄ τάξης με τη δασκάλα τους Μαγδαληνή Τρύφων ετοίμασαν με κέφι και ενθουσιασμό μοναδικά χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα .
Oι μαθητές της Ε2΄τάξης, που «υιοθέτησαν» με ιδιαίτερη χαρά τα πρωτάκια του Α2’ τμήματος, συζήτησαν με τις δασκάλες Αλεξάνδρα Μουσουλή και Αφροδίτη Τάσιου για το μήνυμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα πεμπτάκια μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με τα μικρότερα παιδιά και τα βοήθησαν να γράψουν το δικό τους γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Τα επιδέξια μικρά χεράκια έπειτα στόλισαν τα γράμματα με πρωτότυπες ζωγραφιές γεμάτες χρώματα και φαντασία. Επισφραγίστηκε έτσι το ξεκίνημα μιας νέας σχέσης ανάμεσα στις δύο τάξεις.

Αμέριστη και έμπρακτη υπήρξε η συμπαράσταση της κ. Μαρίας Θεοδωράκη και της κ. Χρυσαυγής Μιχαλά οι οποίες με χαρούμενη διάθεση εμψύχωναν τους μικρούς μαθητές. Το ίδιο πολύτιμη και η προσφορά του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που πέρα από οργανωτικά θέματα βοήθησε να πάρει «σάρκα και οστά» ο πρωταγωνιστής της εκδήλωσης…
Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς απέδειξαν συνεργαζόμενοι ότι το σχολείο αποτελεί εργαστήριο χαράς, σεβασμού, αλληλοβοήθειας, συνεργασίας και δημιουργικότητας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου