1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Το σχολείο μας επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Οι μαθητές των Γ΄-Δ΄-Ε΄και ΣΤ΄τάξεων, επισκέφθηκαν στα πλαίσια των διδακτικών επισκέψεων το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, την Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Απριλίου. 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε ξενάγηση στο μουσείο, στο οποίο εκτίθενται σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα προερχόμενα από ανασκαφές του αρχαολογικού χώρου της αρχαίας Αιανής, σπουδαίας πόλης της Άνω Μακεδονίας και πρωτεύουσας του βασιλείου της Ελιμιώτιδος ή Ελιμείας. Μετά την εξαιρετική ξενάγηση από την αρχαιολόγο, Δήμητρα Θεοδώρου, οι μαθητές συμμετείχαν στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου και συγκεκριμένα στα προγράμματα της ανασκαφής, της διατροφής και της ενδυμασίας.
 Τα παιδιά έμειναν ικανοποιημένα και κυρίως, εντυπωσιασμένα τόσο από τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα όσο και από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί το μουσείο, αφού απέκτησαν σπάνιες εμπειρίες μαθαίνοντας τον τρόπο ζωής των αρχαίων, και γνωρίζοντας πόσο δύσκολη, κοπιαστική αλλά συγχρόνως και πόσο ενδιαφέρουσα είναι η ανασκαφική εργασία.


Για μία ώρα οι μαθητές της Στ΄τάξης έγιναν αρχαιολόγοι, οι μαθητές των Δ΄και Γ΄τάξεων έφτιαξαν από το σιτάρι αλεύρι και στη συνέχεια αρτοσκευάσματα με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας  και οι μαθητές των Ε΄και Γ΄τάξεων έμαθαν πώς έφτιαχναν την ενδυμασία τους και και πώς ντυνόταν οι σπουδαίοι αρχαίοι γείτονές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου