1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Η Λαογραφική έκθεση της Β΄τάξης

Οι μαθητές/τριες της Δεύτερης τάξης του σχολείου μας, αφού αναστάτωσαν τα υπόγεια και τις αποθήκες των γιαγιάδων τους, συγκέντρωσαν αρκετά υλικά οικιακής χρήσης μίας άλλης εποχής, τελείως άγνωστης γι' αυτούς.

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, προσκάλεσαν τους μαθητές/τριες της Α΄τάξης να δουν από κοντά όλα τα "παλιά" σκεύη και εργαλεία, που χρησιμοποιούσαν καθημερινά οι προγιαγιάδες -  προπαππούδες τους


Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

24 Μαρτίου, η καθιερωμένη εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η εκδήλωση-γιορτή για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Μαρτίου και ώρα 8:45΄, στην  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας. 
Θυμόμαστε, Εκτιμούμε, Συμμετέχουμε, Τιμούμε, Γιορτάζουμε το Εικοσιένα! Τον αγώνα του υπόδουλου και σκλαβωμένου Έλληνα να αποκτήσει τη λευτεριά του. Πάντα επίκαιρος ο συμβολισμός του αγώνα Εκείνου, σήμερα περισσότερο από ποτέ...
Συμμετέχουν οι μαθητές/τριες των τάξεων Α΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ1΄,ΣΤ2΄, ως ακολούθως:

  • Οι μαθητές της πρώτης τάξης "υμνούν και τραγουδούν το Εικοσιένα"
  • Οι μαθητές της τέταρτης τάξης θα μας μεταφέρουν -με διάθεση και χιούμορ- από το "κρυφό στο κουφό σχολείο".
  • Οι μαθητές της πέμπτης τάξης θα μας "συστήσουν" το Γέρο του Μοριά, τον άνθρωπο Κολοκοτρώνη, τον Κολοκοτρώνη της ψυχής μας.
  • Οι μαθητές του πρώτου τμήματος της έκτης τάξης θα μας παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στον αγώνα του Έθνους, μέσα από "υπέροχες μουσικές" και έργα "μεγάλων ποιητών" και του δευτέρου τμήματος θα δραματοποιήσουν "ιστορικές στιγμές" του μεγάλου αγώνα και θα μας ορμηνέψουν για την κρίση αξιών του σήμερα.
Ευχόμαστε εκ των προτέρων στους παρευρισκόμενους, "καλή θέαση" και "καλή ακρόαση".
Αχ! Ελλάδα σ' αγαπώ...

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

9oς Μαθηματικός διαγωνισμός "παιδί και Μαθηματικά"


Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο οποίος κάθε χρόνο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στον οποίο πάντα συμμετέχει το σχολείο μας.
 Οι σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρει όλους τους/τις μαθητές/τριες για τη συμμετοχή τους, καθώς και την προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στα ιδιαίτερα απαιτητικά θέματα  του διαγωνισμού.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού είναι :

• να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας,

• να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές,

• να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

Θέματα